Archiv článků
13.10.2016 00:00
Zajímavé vlivy zeleného čaje zná lidstvo už dlouhá staletí. Nejedná se pouze o to, že zelený čaj tvoří jeden z mála nápojů, jejichž pití se doporučuje téměř v neomezeném množství, ani o jeho proslulý um, jak udržuje naši mysl v pozoru i v případech, když je člověk šíleně unavený a nejraději by...
—————
20.09.2016 10:26
Jak připravit kvalitní čaj?
Příprava čaje není tak jednoduchá, jak by se mohlo na první pohled zdát. Ano, děláme-li si čaj z pytlíku, je to poměrně jednoduché, ale co když si chceme pochutnat na skutečně kvalitním čaji?
Příprava kvalitního čaje
Chcete si připravit kvalitní čaj tak, abyste si na něm co nejvíce...
—————
07.09.2016 00:00
Základní informace o čaji
Čaj - nápoj, s kterým je spojena historie zejména Číny a Japonska. Legend o prvním šálku chutného čaje je bezpočet, stejně jako rozličných tříd čajů. Na našem webu Zdravavyzivacz.cz Vám v několika článcích představíme základní informace o čaji, o jeho historii, neopomeneme zásady správné přípravy...
—————
15.06.2016 09:03
Smoothie
Co to vlastně je Smoothie? Je opravdu tak zdravé, jak se říká? Na tyto a další otázky zkusíme odpovědět v našem článku.
Smoothie je mixovaný nápoj s hlavní složkou tvořenou syrovým ovocem, nebo zeleninou (či kombinace obojího) a s dalšími možnými složkami jako jsou voda, led, mléčné produkty...
—————
20.04.2016 12:26
Typy mouky
Druhy obilovin
Tradiční evropské obiloviny jsou pšenice, žito, ječmen a oves; na jihu Evropy k nim ještě patří kukuřice. Dominantní postavení má pšenice; je vhodná prakticky pro všechny druhy těst a pečiva. Druhou nejvýznamnější obilovinou pro výrobu mouky je žito. Používá se především pro přípravu...
—————
16.04.2016 17:18
Blahodárné účinky Aloe Vera
Aloe vera je dužnatou rostlinou, na kterou můžete narazit v mnoha odvětvích lidského počínání. Kosmetický, farmaceutický či třeba potravinářský průmysl – tam všude se využívají její specifické vlastnosti stojící u zrodu blahodárných účinků, pro které se tato rostlina stala tak...
—————
06.04.2016 09:21
Mořské řasy
Proč se Japonci dožívají nejvyššího věku ze všech národů na světě? Jeden z hlavních důvodů je i strava. Do jídelníčku Japonců patří neodmyslitelně mořské řasy - jeden z nejčistších a nejlepších zdrojů některých důležitých vitamínů a minerálů. Z vitamínů je to především C, A a skupiny B, např....
—————
31.03.2016 10:00
Goji - kustovnice čínská
Kustovnice čínská (Lycium chinense) je rostlina (keř), která se vyskytuje v Číně, Japonsku, Koreji a okolí. Plody této rostliny se nazývají godži a mají jasně červenou barvu.
Plod obsahuje 18 druhů aminokyselin, včetně všech osmi esenciálních (arginin, histidin, isoleucin, leucin, lysin, methionin,...
—————
15.03.2016 10:19
Detoxikace organismu
Co je detoxikace a proč detoxikovat?
Jaro už nám klepe na vrátka a s ním přichází aktuální téma detoxikace organismu.
Pomocí detoxikace zbavujeme naše tělo škodlivých látek. Tento proces je často spojován s obdobím jara, kdy se vše probouzí k životu. Občasná očista organismu však neuškodí kdykoliv...
—————
08.03.2016 17:21
Shiitake
Shitake
Japonská houba Shiitake ( šitake ) česky houževnatec jedlý, latinsky Lentinus edodes nazývaná také elixír života nebo houba dlouhověkosti. Má světle až tmavě hnědý klobouk, velký až 10 cm.
Houba Shiitake a její účinky:
posiluje celkovou obranyschopnost organismu
upravuje množství...
DOPRAVA ZDARMA nad 2 500 Kč
akce: 1. konzultace zdarma